Küpsetised

Aprikoosi-kohupiimapirukas 

Toidutare, 3. oktoober 2008, 11:34
Aprikoosi-kohupiimapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kevadiselt rõõmus kohupiimapirukas rõõmustab nii silma kui ka kõhtu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g või
1.5 dl suhkur
1 tk muna
3 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
1 suur purk(820 g) *aprikoosipoolikud suhkruleemes
200 g kohupiim
2 dl hapukoor
3 tk muna
0.5 dl suhkur
1 tl vanillsuhkur
1 dl kompotivedelik

Valmistamine
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja jahu-küpsetuspulbri-soola segu. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Pane korraks külma. Sega kohupiim ja hapukoor. Lisa munad, suhkur, vanillsuhkur ja kompotivedelik. Vala segu tainale. Nõruta aprikoosid ja tõsta kohupiimasegule, kumer pool üleval. Küpseta 175°C juures ahjus 35 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.