MandlipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. detsember 2008, 13:35

Mandlipirukas

Lehttainapirukas mandli-aprikoositäidisega. Suussulav mandlipirukas kaob laualt hetkega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
6 sl aprikoosikeedis
100 g *kooritud mandlid
50 g jahvatatud mandlid
175 g või
3.5 dl Tuhksuhkur
1 tk muna
1 tk munakollane
3 sl rumm või brändi
PEALE
2 sl Tuhksuhkur
1 sl vett+1 muna

Valmistamine
Rösti kooritud mandleid pannil kuni kerge pruunistumiseni. Jahuta ja jahvata. Sega valmisjahvatatud mandlitega. Vahusta pehme või ja tuhksuhkur kohevaks vahuks. Vahusta juurde muna ja munakollane. Lisa jahvatatud mandlid ja rumm. Rulli pool tainast ümmarguseks 28 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta küpsetusplaadile. Määri peale aprikoosikeedist, nii et 2 cm servadest jääks vabaks. Määri peale mandlisegu. Määri tainaservad veega. Rulli teine pool tainast veidi suuremaks kettaks ja tõsta täidisele. Suru servad tihedalt kokku. Vajuta noa tagumise servaga sälgud läbi kahe tainakihi. Jahuta 30 minutit. Määri kooki muna-vee seguga. Küpseta 200°C juures ahjus 25 minutit. Sõelu peale tuhksuhkur ja küpseta veel 5 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.