Mehhiko köök

Tomatirohke chili con carne 

Toidutare, 18. august 2011, 06:11
Chili con carne Ajakirjade Kirjastus
Tuline chili con carne on üks tuntumaid Mehhiko liharoogasid. Ja oad seal sees viivad lihtsalt keele alla.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 -500 g Veiseliha
2 sl Või või õli
1 -2 tl Sool
0.5 tl Valge pipar
2 tk Sibul
1 purk (400 g) Purustatud tomatid
2 sl Tomatipasta
2 -3 küünt Küüslauk
1 dl Vesi (vajadusel)
400 g Valged oad tomatikastmes
2 tl Hakitud tšillikaun

Valmistamine
Puhasta kondita veiseliha kelmetest ning lõika 1,5 x 1,5 cm suurusteks kuubikuteks, pruunista pannil võis.
Kalla potti ja maitsesta soola-pipraga.
Pruunista sibul ning tõsta lihale, lisa ka purustatud tomatid, tomatipasta, purustatud küüslauk ja vesi.
Sega läbi ja hauta madalal kuumusel, kuni liha on pehme.
Lisa oakonserv ning kuumuta veel 5 minutit, maitsesta hakitud tšillipipraga.
Serveeri värske saia ja salatiga. Kes tahab roa maitset mahedamaks timmida, serveerigu juurde head hapukoort, soovitavalt 30%-list.
IDEE: Hea chili con carne valmib ka veisehakklihast.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee