Lõunasöögi retseptid

Šašlõkk äädikamarinaadis 

Toidutare, 30. mai 2008, 08:23
Šašlõkk sealihast lihtsas äädikamarinaadis.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg sea kaelakarbonaad või sea taga- või abaosa
2 tk *hakitud sibul
3 tl Must pipar
4 tl sool
3 sl 30% äädikas
1.5 tl suhkur

Valmistamine
Sega kokku marinaad ja kalla kuubikuteks lõigatud lihale, lase külmas seista 3-4 tundi kuni üleöö. Küpseta lihatükid grillil. Marinaadile võib alati lisada ka toiduõli, mis teeb liha pehmemaks, kuid ka vedeliku rasvasemaks. Tavalise äädika võib asendada valge veini äädikaga (sel juhul tuleb lisada seda rohkem). Samuti võib musta pipra asendada viie pipra seguga või panna mõlemat. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee