Küpsetised

Hakkliha-kapsapirukas 

Toidutare, 14. jaanuar 2008, 12:30
Hakkliha-kapsapirukas
Lihtne pärmitainapirukas, milles on ohtralt köögivilju ja hakkliha, muutub seistes aina mahlasemaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2.5 dl piim
1 tl sool
25 g pärm
7.5 dl jahu
75 g või
400 g *hakkliha
200 g Valge peakapsas
1 tk porru või sibul
2 tk suur porgand
1 tk Paprika
4 küünt Küüslauk
2 tl sool
2 tl Pune (kuivatatud)
1 dl hapukoor
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega pärm, sool ja jahu käesooja piima hulka. Sega kõik ühtlaseks ning lisa pehme või. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase soojas kahekordseks kerkida. Kerkimise ajal valmista täidis. Riivi kapsas ja porgandid. Haki porru, paprika ning küüslauguküüned. Pruunista pannil hakkliha, lisa köögiviljad ja hauta veidi, et köögiviljad pehmeneksid. Maitsesta ninbg lisa hapukoor. Poolita tainas ja rulli sellest kaks küpsetusplaadi suurust lehte. Tõsta üks tainaleht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata täidisega. Tõsta teine tainaplaat täidisele, kinnita servad ja määri munaga. Tee kahvliga pealmisse tainaplaati mõned augud. Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit.Plaadipirukas - 16-20 tükki.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee