Lõunasöögi retseptid

Keedetud keel 

Toidutare, 18. märts 2011, 08:08
Keedetud keelFoto: Jaan Heinmaa
Keedetud veise, vasika või sea keel.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk veise, vasika või sea keel
vesi
Sool
terapipar
Loorber

Valmistamine
Pane keel külma vette keema. Vett peab olema nii palju, et keel oleks kaetud. eemalda vaht ja lisa siis maitseained. Keeda veise keelt orineteeruvalt 2-3 tundi, vasika keelt 1,5 tundi ning sea keelt 1 tund. Kui keel on pehme, võta see keeduleemest välja ja loputa kiiresti külma veega. Tee noaga lõige keeleotsa alla ja koori nahk. Serveeri soojalt keedetud kartulite või kartulipudruga. Kõrvale sobib suurepäraselt sinepikaste. Külmana serveerides on kohaseks lisandiks rohelised herned ja mädarõigas, aga ka sinepiga maitsestatud hapukoor.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee