Lambaliha retseptid

Tallekarree rosmariini ja punase veini leemes pipramarjaglasuuriga 

Andrus Laaniste, 22. detsember 2008, 12:18
Tallekarree rosmariini ja punase veini leemes pipramarjaglasuurigaFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kahele

Koostisosad
6 tk tallekarree kondivahed
2 tk Šalottsibul
5 küünt Küüslauk
Võid praadimiseks
8 tk Kirsstomatid
1 klaas Kõrvits (kuubikutena)
MAITSESTAMISEKS
rosmariin, õli, suhkur, pipramarjaglasuur, sool, laimimahl
PUNASE VEINI KASTE
loomakondid, köögiviljad (porgand, sibul, juurseller, küüslauk), loorberileht, must pipar, sool

Valmistamine
Pane tallekarree eelmisel õhtul õli-ürdisegusse ja lase üleöö maitsestuda. Prae pannil ja aseta hetkeks ahju. Valmista punase veini kaste. Selleks pruunista loomakonte ahjus. Siis keeda kontidest, maitseköögiviljadest ja -ürtidest tugev tume puljong ja kurna. Lisa sama palju punast veini ja keeda kahe kolmandiku võrra kokku. Maitsesta soola, mee, pipra ja kastmetega. Vajadusel lisa hapet. Lisa rosmariini, keeda veel veidike ja kurna ürdid välja (rosmariiniga ei tasu üle pingutada, muidu saab toit liiga tugevamaitseline!).Karamelliseeri sibulalohud ja küüslauguküüned suhkruga, lisa või ja prae veidi. Seejärel lisa kirsstomatid. Prae kõrvitsakuubikuid võis, sega sibula-tomatisegusse ja maitsesta pipramarjaglasuuriga. Vajadusel lisa veel soola ja laimimahla.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee