Kiudainerikkad toidud

Mandariinikeedis 

Toidutare, 3. aprill 2005, 00:39
Moosi saab keeta ka kevadtalvel. Tatjana mandariinikeedis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Mandariin
10 dl suhkur
6 dl vesi

Valmistamine
Peske mandariinid, hõõruge lausa harjaga, et koor saaks hästi puhtaks. Torgake koore sisse hulgaliselt augukesi. Valage mandariinid veega üle ja kuumutage umbes 90°C-ni. Ärge keetke. Seejärel kallake vesi ära ja valage mandariinid jälle üle külma veega ja laske nii 10 tundi seista. Järgmiseks keetke suhkrust ja 3 klaasist veest siirup. Võite mõned mandariinid sektoriteks tükeldada, mõned terveks jätta. Valage need siirupiga üle ja laske viljadel tõmmata veel 8-10 tundi. Viimane töö on mandariinide keetmine siirupis. Seda tuleb teha kolmes vahetuses, keetmiste vahe olgu 8 tundi. Moosi võib keeta vaid 5 minutit. Viimase keetmise järel tõstke hõrgutis purkidesse ja sulgege õhukindlalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee