Hommikusöögi retseptid

Kiusukoogid 

Toidutare, 2. aprill 2005, 23:56
Vanaema lapsepõlveaegne hõrgutis. Õhukesed pannkoogid moosi ja vahukoorega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk muna
250 g piim (suure kruusi täis)
2 sl suhkur
150 g jahu
ÜHTE VÕI MITUT MOOSI (MURAKA- JA/VÕI KREEGIMOOS, APELSINIMARMELAAD, MUSTSÕSTRAMOOS)
vahukoor

Valmistamine
Sega munad suhkruga. Lisa piim (osa sellest võib asendada rõõsa koorega) ja lõpuks jahu. Tainas peab tulema 10% hapukoore paksune, siis valgub see pannil ilusti laiali. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kookidele saab maitse järgi kuhjata vahukoort ja moosi. Vahukoore sisse pole vaja suhkrut panna, moosis on seda piisavalt. Võimalus: Pane koogitainasse veidi suhkrut, näpuotsaga soola ja valmista hoopis mõni soolane täidis. Kui tavaliselt nimetatakse sellist kooki lihtsalt rõõsapiimakoogiks, siis Halliste kandis on see saanud humoorika nime kiusukook - oleks nagu kiusupärast tehtud hästi õhuke. Tavalisest rohkem muna aitab kooki hästi koos hoida.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee