Küpsetised

Lehe-kännuseenetasku kreemjuustuga 

Toidutare, 2. aprill 2005, 23:45
Vanaema laspepõlveaegne hõrgutis. Lehttainapirukad toorjuustu ja kännuseentega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
lehttainas
1 karp *Philadelphia toorjuust
1 tk seenepuljongikuubik
50 g marineeritud kännuseened
100 g hapukoor
1 tk muna
3 sl jahu

Valmistamine
Sega toorjuust peenestatud puljongikuubiku, muna, hapukoore ja jahuga. Rulli ostetud lehttainas poole õhemaks ja lõika 10 x 10 cm suurusteks ruutudeks. Pane keskele täidisekuhjake ja peale seened. Keera tainanurgad ülespoole. Küpseta 220°C praeahjus 15 minutit. Serveeri soojalt koos hapukoorega. Siin on kasutatud Ukraina kännuseene konservi, mis küpsetatult mõnusalt hamba all krõmpsub. Proovida tasub ka teisi variante, näiteks marineeritud kuuseriisikaid või kukeseeni. Võimalus: puljongikuubiku asemel võib kasutada seeni ka täidise sees. Sel juhul võiks täidisele lisada veidi kapparit, mis kuumutamisel seenemaitset võimendab.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee