Kiudainerikkad toidud

Kartulivorm murulauguga 

Toidutare, 31. oktoober 2008, 10:59
Kartulivorm IIFoto: Jaan Heinmaa
Kartulivormi võib poolvalmis küpsetada juba eelmisel päeval (ilma juustu peale riputamata). Siis on õigel päeval vaja vormiroog vaid juustuga üle puistata ja 15 minutiks ahju sooja panna. Serveeri liha või kalaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg kartulid
või
2 tl sool
1 kimp Murulauk
2 dl kohvikoor (10%)
150 g riivjuust

Valmistamine
Lõika kooritud kartulid viiludeks ja lao kihiti maitseainetega võiga määritud ahjuvormi. Raputa peale hakitud murulauku. Vala vormile koor, kata pealt fooliumiga ja küpseta 200°C juures ahjus 45 minutit. Eemalda foolium, puista üle riivjuustuga ja küpseta veel 15 minutit.