Kreeka köök

Kartulimoussaka 

Toidutare, 2. aprill 2005, 22:50
Moussaka on maailmakuulus lasanjetaoline kihiline kreeka vormiroog hakklihast ja baklažaanist. Siit leiad selle lihtsama versiooni kartuliga. Varu veidi aega ja kannatust, sest tuleb valmistada kaks kastet. Tulemus on väga maitsev ja seda rooga peaks jätkuma perele kaheks päevaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 tk keskmine kartul
vesi
sool
400 g *hakkliha
1 sl õli
1 tk Sibul
1 tl sool
1 tl purustatud must pipar
2 tl kuivatatud basiilik või pune
1 purk purustatud tomatid
2 küünt Küüslauk
400 g *sulatatud juust &#034Merevaik&#034
3 dl piim
1 tk muna
1 dl peale riivjuust (näiteks mozzarella)

Valmistamine
Pruunista hakkliha kuumas õlis. Lisa tükeldatud sibul ja küüslauguküüned, kuumuta veel mõni minut. Maitsesta segu ja lisa purustatud tomatid. Lase podiseda tasasel tulel 10-15 minutit. Samal ajal valmista teises potis juustukaste. Lisa kuuma piima hulka pidevalt segades ja väikeste tükkidena sulatatud juust. Lase jahtuda ning klopi hulka muna. Koori kartulid ja lõika 0,5 cm paksusteks viiludeks. Pane viieks minutiks soolaga maitsestatud vette keema või prae pannil õlis. Lao pooled nõrutatud kartulitest rasvainega määritud suurema ahjuvormi põhja. Kata hakklihakastme ja ülejäänud kartuliviiludega. Vala üle juustukastmega. Küpseta 200°C juures praeahjus 30 minutit. Puista üle riivjuustuga ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri toorsalatiga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee