Skandinaavia köök

Janssoni kiusatus II 

Toidutare, 2. aprill 2005, 22:34
Kartuli-heeringa vormiroa kuulsus on pärit Rootsimaalt, kus seda valmistavad peaasjalikult mehed.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
10 tk kartul
2 tk Sibul
2 tk Heeringas
purustatud must pipar
3 dl kohvikoor (10%)
2 sl või
2 dl riivjuust või -sai

Valmistamine
Puhasta ja tükelda sibulad ning kuumuta võis klaasjaks. Koori kartulid, lõika tikukujulisteks ribadeks ja kuivata majapidamispaberiga. Puhasta ja tükelda ka heeringad. Määri suurem ahjuvorm võiga ning lao kihid: kartul, sibul, heeringas, kartul ja juust. Kihtide vahele raputa purustatud musta pipart. Pool koorest vala vormi küpsetamise alguses, pool lõpus. Puista üle riivjuustu või -saiaga ja pane peale võitükikesed. Küpseta 175°C juures praeahjus vähemalt 1 tund. Vormiroog on valmis, kui see on pealt kaunilt kollakaspruun ja kartulid on pehmed. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee