Jambalaya supp
Lõunasöögi retseptid
4. august 2005, 18:44

Jambalaya supp

Kiire ja toekas supp, mida võib ka külalistele pakkuda.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 sl Õli
0.25 tk Sibul
0.25 tk Paprika
0.75 tk Varsseller
0.25 dl Pikateraline riis
0.75 tk Puljongikuubik
0.25 sl Tšillikaste
50 g Kana
25 g Herned
50 g Kooritud krevett
0.25 sl Petersell
KÜÜSLAUGUSAIAD
75 g Sai
Oliiviõli
1 küünt Küüslauk
3.75 dl Vesi

Valmistamine
Kuumuta sibulat, paprikat ja sellerit õlis nende pehmenemiseni. Lisa keetmata riis ja kuumuta 1 minut. Lisa kuuma veega lahustatud puljongikuubik ja tshillikaste. Keeda ja lisa vahetult enne riisi valmimist kanaliharibad, herned ja kooritud krevetid. Keeda veel umbes 4 minutit ja lisa petersell. Küüslaugusaiad: Lõika sai viiludeks. Purusta küüslauguküüned ja haki peeneks, sega oliiviõliga. Määri segu õhukeselt saiaviiludele ning küpseta saiu ahjus 200º C juures kuni nad on kuldpruunid.