Lõunasöögi retseptid
25. märts 2005, 18:36

Kahe kala salat

Maitsetest tulvil pühadelaua eelroog.

600 g lõhefileed Marinaad: 1/2 dl oliiviõli 1 sidruni mahl musta pipart Salatiks: salatilehti 1 purk anshoovist või vürtsikilu 1 purk konservube 4 keedetud muna rohelisi oliive punasibularõngaid basiilikulehti Kastmeks: 1 dl oliiviõli 3 sl veiniäädikat 2 purustatud küüslauguküünt 1 tl vedelat mett soola pipart Segage kastmeained varakult kokku ja laske segul külmkapis maitsestuda. Lõigake kalafilee õhukesteks viiludeks, pange kaussi ning valage peale õlist ja sidrunimahlast segatud marinaad. Raputage üle vähese musta pipraga. Laske maitsestuda paar tundi. Laotage fileetükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetage 250 kraadi juures lühikest aega- liiga pikk praadimine muudab kala kuivaks. Asetage salatimaterjal vaagnale. Kõige alumiseks kihiks pange salatilehti, sellele sibularõngaid, ube, oliive, munaviile või- sektoreid. Viimasena sättige taldrikule lõhelõigud ja rulli keeratud kilufileed. Kaste andke juurde eraldi nõus. Võite teha taldrikutele ka salatiportsjonid. Kogusest jätkub neljale.