Lambaliha retseptid
25. märts 2005, 12:23

Lihavõttepatee

Serveerige koos küpsetatud tomatite, keedetud või ahjukartulite, hapukurkide ja musta leivaga. Lambalihaga sobib hästi kokku ka piparmündimaitse.

700 g lambahakkliha ( osa võib asendada loomahakklihaga) 1 dl riivsaia 2 dl kohvikoort 1 dl vett või valget kuiva veini 1 suur sibul 2 muna 6-8 anshoovise- või kilufileed 1/2 tl jahvatatud musta pipart 1 1/2 -2 tl soola 2 tl mett 1 tl kuivatatud rosmariini Täidis: 8 keedetud vutimuna või u 12 paprikatäidisega oliiviKaunistuseks: värsket maitserohelist Segage riivsai koore ja veega (veiniga) ning laske veidike paisuda. Hakkige sibul ja kuumutage koos lusikatäie õliga. Suruge anshoovise- või kilufileed kahvliga katki ja keetke vutimune paar minutit. Segage hakkliha koos maitseainetega ühtlaseks taignaks. Maitse täpsustamiseks veeretage massist väike kotlet ja küpsetage pannil või mikrolaineahjus. Pateed võib küpsetada keraamilises või silikoonvormis või piklikus keeksivormis, mis võtab veidi enam küpsetamisaega. Pange pool hakklihakogusest vormi põhja ning sellele kooritud vutimunad või oliivid. Katke pealt ülejäänud hakklihaga. Tehke vormile fooliumist kaas ja küpsetage 175º C juures 1-1 1/2 tundi. Enne valmimist eemaldage foolium, et toit pealt pruunistuks. Võtke patee ahjust välja ja valage ettevaatlikult ära vormi põhja kogunenud rasv. Laske jahtuda, tõstke vormist välja ning viilutage.