Linnuliha retseptid
24. märts 2005, 19:25

Kana pirnidega

Pirnide ja küüslaugu kooslus muudab selle roa maitse omapäraseks ja ahvatlevaks.

1 kana 5 pirni 2 küüslauguküünt oliiviõli 2,5 dl veini 2,5 dl puljongit musta pipart soola Hõõruda kana soola ja pipraga seest ja väljast. Kana sisemusse panna üks terve koorimata küüslauguküüs ja üks kooritud pirn. Asetada kana ahjupannile, ümberringi laduda ülejäänud pirnid, pritsida oliiviõli peale ja küpsetada 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel lisada vein ja puljong ning küpsetada edasi, pöörates kana aeg-ajalt, et see küpseks ühtlaselt. Hoida ahjus veel 20 minutit samal temperatuuril. Kui kana on valmis, lõigata tükkideks, laduda vaagnale ning serveerida. Lisandiks küpsetatud pirnid praetud suvikõrvitsa rõngad