Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-kirsikook 

Angeelika Kang, 13. juuli 2008, 10:42
Lihtsa vaevaga valmiv hõrk kohupiimakook. Valmista samal päeval kui serveerid, siis on sel parem maitse. Kirsside asemel võid kasutada ka teisi külmunud marju.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 25 minutitKüpsetamiseks 30 minutit

Koostisosad
TAINAS
1 pakk Erika tordipulber
150 g Või
TÄIDIS
400 g kohupiimapasta (rasvatu)
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 purk kas kirsikompott (460g)
3 dl või külmutatud kirsid

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiima hulka. Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 30 minutit. Jahuta enne lahtilõikamist täielikult.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee