Küpsetamata magustoidud
11. oktoober 2008, 08:19

Piima-kohvitarretis

Umbes taolist magustoitu süües arutles kirjanik Gogol Rooma kohvikus Cafe Greco vene hinge üle. Tema mustand sellest on tänaseni kohviku seinal. 4 portsjonit

Piimatarretis:
2 klaasi piima
3 sl suhkrut
1 1/2 sl zhelatiini
noaotsatäis vaniliini
Kohvitarretis:
1 sl jahvatatud kohvi
2 dl vett
3 sl suhkrut
1 sl želatiini
1. Želatiin paisutage külmas vees mõlema tarretise jaoks eraldi. Pange sõelale nõrguma.
2. Piimatarretise jaoks segage piim ja suhkur, segage kuni suhkur on lahustunud. Pidevalt segades laske keema tõusta, lisage vaniliin. Jahutage veidi ning segage paisunud želatiiniga ning kuumutage želatiini lahustumiseni, kuid ärge keetke. Jahutage.
3. Kohvitarretise jaoks keetke magus kohv, kurnake ja segage želatiiniga. Kuumutage želatiini sulamiseni, jahutage.
4. Valage igasse magustoidupokaali või -kausikesse kiht piimatarretist, laske tarretuda. Sellele valage kiht kohvitarretist ning tarretage uuesti. Korrake protseduu-
ri.