Kalatoitude retseptid

Veinitarretises kala 

Paprika, 22. märts 2005, 15:07
Pidulik ning maitsev kalasuupiste, mis on ehteks igale külmlauale. Üks portsjon 355-450 kcal.

600 g kalafileed
2 dl valget või roosat kuiva veini
20 želatiini
musta terapipart
soola
Kaunistamiseks:
1 sidrun
4 kivita musta oliivi
petersellilehti
1. Pane želatiin vette paisuma.
2. Lõika kalafilee portsjoniteks, vala üle vähese kuuma veega, lisa sool, pipar, 1/2 dl veini ning keeda tasasel tulel 20-25 minutit. Jahuta kala puljongis.
3. 3,5 dl saadud puljongist kurna läbi sõela, lisa ülejäänud vein ning paisunud želatiin, lase segu keema tõusta ning jahuta.
4. Vala vormi õhuke kiht želatiinisegu ning jahuta kuni tarretumiseni.
5. Pane želatiinikihile kalatükid, kaunista sidruniviilude, petersellilehtede ja oliiviviiludega, valage kaunistusele õhuke kiht želeed ning laske tarduda.
6. Seejärel valage vormi ülejäänud želatiinisegu ning laske kogu toidul lõplikult jahtuda seni kuni kõik kihid on täielikult tardunud.
7. Serveerimisel lõigake portsjontükkideks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee