Küpsetised

Veski Mati kringel 

Toidutare, 21. märts 2011, 11:13
Veski Mati kringel rosinatega.

500 g Veski Mati eriti head nisujahu
100 g võid
11 g Veski Mati kuivpärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
¼ tl kardemoni
1 muna
3 dl vett
150 g rosinaid
3/4 tl kaneeli
1. Sõelu jahu kaussi, lisa pärm, sool, kardemon, 0,75 dl suhkrut, muna ja vesi. Sega kõik omavahel, lisa 50 g pehmet võid ja rosinad. Sega kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Kata kauss ja lase kerkida, kuni taina maht on paisunud kahekordseks.
2. Rulli tainas lauale laiali, määri pealt ülejäänud võiga ja riputa tainale ülejäänud suhkur, mis segatud kaneeliga. Keera rulli, lõika tainas kolmeks ribaks ja põimi need palmikuks.
3. Aseta kringel küpsetuspaberiga pannile, määri pealt munaga ning lase kerkida räti all 0,5 tundi.
4. Küpseta 200-220 kraadi juures 0,5 tundi kuni pind on kuldkollane ning tikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Pärast ahjust välja võtmist lase räti all jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee