Küpsetised

Õhuline õunakook jõhvikatega 

Toidutare, 18. märts 2005, 12:28
Õhuline õunakook jõhvikatega.

100 g võid
2 ½ dl suhkrut
kübeke soola
vanillisuhkrut
poole sidruni riivitud koor
4 munakollast
3 dl Veski Mati eriti head nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
750 g õunu
1 dl kartulijahu
4 munavalget
1 sl tuhksuhkrut
3 sl purustatud ja praetud metsapähkleid
150 g külmutatud jõhvikaid või pohli
Vahusta pehme või poole suhkru kogusega, lisa vaniljesuhkur ja vanillisuhkruga.
Lisa riivitud sidrunikoor, siis ükshaaval munakollased ning lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu.
Raputa lauale pisut jahu ja rulli tainast ketas, et see oleks täpselt nii suur kui sinu koogivorm.
Lõika kooritud ja seemnetest puhastatud õunad tükkideks ja aseta kaussi, lisa marjad, pähklid ja kartulijahu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa pisut soola ja lisa ülejäänud pool suhkrust.
Lisa jaokaupa munavalgele õuna-marja segu ja tõsta see koogivormi tainale.
Pane kook ahju küpsema 175˚C juurde 1 tunniks.
Hea teada !
Lase tordil enne vormist väljavõtmist 10 minutit jahtuda ja serveerimisel riputa peale tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee