Kalatoitude retseptid
12. märts 2005, 18:54

Kartuli-suitsukalavorm

Võrratu suitsumaitseline kartulivorm on tõhus vormiroog, millest jätkub ka suurele perele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g suitsutursk
5 dl piim
50 g või
1 tk Sibul
200 g Šampinjonid
0.5 dl jahu
2 sl hakitud petersell
1 sl sidrunimahl
3 tk keedetud muna
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
1 kg *kartul
30 g või
5 sl piim
0.5 tl sool
50 g riivitud juust

Valmistamine
Kuumuta ahi 190°C-ni. Keeda või auruta kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Pane terve kala koos piimaga potti. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Sulata pannil või ning prae selles hakitud sibulat. Lisa viilutatud šampinjonid ja prae kuldseks. Sega juurde jahu ja prae 1 minut. Tõsta pann korraks tulelt. Kurna kala-piima segu ning vala piim pannile vähehaaval ja pidevalt segades. Kuumuta, kuni segu pakseneb. Keeda nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa hakitud petersell, sidrunimahl, hakitud munad, sool ja pipar. Puhasta kala ja lisa kastmele. Vala segu võitatud ahjuvormi. Tambi keedetud kartulid pudruks. Sulata või, lisa piim ja sool. Vala segu kartulitele ning sega ühtlaseks massiks. Tõsta kartulipuder kalamassi peale ja määri laiali. Puista peale riivjuust ja küpseta ahjus 30 minutit. Paku juurde värsket salatit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.