Lõunasöögi retseptid

Spageti-hakklihavorm 

Toidutare, 15. detsember 2010, 08:34
Spageti-hakklihavorm Jaan Heinmaa
Maitsev spageti-hakklihavorm võtab küll aega, aga tulemus on seda väärt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g spagetid
HAKKLIHAKASTE
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Porgand
1 purk purustatud tomatid
sool, must pipar
300 g veisehakkliha
1 tl Paprika (jahvatatud)
2 tl Basiilik (kuivatatud)
VALGE KASTE
0.75 dl jahu
7 dl piim
0.5 tl sool
0.25 tl Valge pipar
3 sl või
PEALE
1 dl riivjuust

Valmistamine
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Riivi porgandid ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista pannil hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk. Prae veidi ning lisa porgandid, tomatikonserv ja maitseained. Hauta 5-10 minutit. Valmista valge kaste. Sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja valge pipraga. Vala võitatud ahjuvormi pool hakklihakastmest, spagettidest ja valgest kastmest. Tee teine samasugune kiht. Puista üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 20 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee