Itaalia köök

Itaalia lambapajaroog 

Toidutare, 27. veebruar 2012, 07:02
Itaalia lambapajaroog Jaan Heinmaa
Itaaliapärases lambapajas on tunda päikesekuivatatud tomatite ja pesto maitset.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 sl õli
500 g lambaliha
2 vart Varsseller
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk
1 tk Punane sibul
2 küünt Küüslauk
1 dl punane vein
5 dl loomalihapuljong
50 g anšoovisefilee
8 tk päikesekuivatatud tomatid
10 tk šalottsibul
0.5 tl Must pipar
5 tk suurem keedetud kartul
10 tk või väiksem keedetud kartul
4 sl roheline pesto
1 sl hakitud petersell
1 sl hakitud värske tüümian

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Viiluta sellerivarred, porgandid, porru, punane sibul ja küüslauk. Vala patta 2 sl õli. Pruunista liha pajas kuldpruuniks. Kuumuta pannil 2 sl õli ning pruunista köögivilju mõni minut. Jaga punane vein pooleks paja ja panni vahel. Kuumuta 1 minut, sega läbi ning vala köögiviljad patta liha juurde. Vala juurde ka puljong. Sega läbi, kata kaanega ja hauta 1 tund. Lisa hakitud anšoovised ning päikesekuivatatud tomatid. Sega ja hauta kaane all veel 30 minutit. Koori šalottsibulad ning pruunista pannil 1 sl õlis kuldpruuniks. Lisa pajale sibulad. Hauta 5 minutit ja maitsesta musta pipraga. Sega juurde tükeldatud keedetud kartulid, kuumuta veidi ja lisa pesto ning hakitud ürdid. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee