Lõunasöögi retseptid

Suitsumaitseline juuviljapada 

Toidutare, 10. märts 2005, 00:59
Kes armastab teravamaid elamusi, kasutagu serveerimisel sinihallitusjuustu. Kellele meeldib mahedam maitse, siis soovitame hapukoort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
230 g peekon
2 tk Sibul
4 tk keedetud peet
5 tk Porgand
300 g Kaalikas
3 vart Varsseller
700 g värske kartul
1 tk köögiviljapuljongikuubik
purustatud must pipar
2 sl värske tüümian
2 tl või kuivatatud tüümian
sool
värske siledaleheline petersell
125 g serveerimiseks sinihallitusjuust või hapukoor

Valmistamine
Viiluta peekon ja kuumuta paksupõhjalises potis krõbedaks. Tükelda sibulad ja kuumuta koos peekoniga paar minutit. Lisa puhastatud ja kuubikuteks tükeldatud köögiviljad (v.a. peet) ning kuumuta segades veel mõni minut. Lahusta puljongikuubik 5 dl keevas vees ja vala köögiviljadele. Maitsesta soola-pipraga. Hauta nõrgal kuumusel 40-50 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa tükeldatud peedid, hakitud tüümian ja petersell. Serveeri murendatud sinihallitusjuustu või hapukoorega. Kaunista peterselli- või tüümianioksaga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee