Kiudainerikkad toidud

Punased pirnid ehk singivahuga täidetud veinipirnid 

Toidutare, 21. märts 2011, 11:20
Veinis hautatud ja singivahuga täidetud pirnid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk väike kõvem pirn
50 g punane vein
0.25 tk Kaneelikoor
12.5 g suhkur
12.5 g hakitud taine suitsusink
50 g toorjuust
Muskaatpähkel (jahvatatud)
sool
maitseroheline

Valmistamine
Pese, koori ja poolita pirnid. Eemalda südamik nii, et pirni sisse moodustub süvend, mida hiljem saab täita. Vala vein kastrulisse, maitsesta suhkru ja kaneeliga. Aja keema. Lisa kooritud ja poolitatud pirnid. Jälgi, et vein pirne korralikult kataks. Lase taas keema tõusta ja võta pott kohe tulelt. Lase pirnidel 10-15 minutit veinis jahtuda. Vahepeal valmista singivaht: sega hästi peeneks hakitud sink toorjuustuga, lisa riivitud muskaati ja soola, vahusta kreemiks. Aseta veinist võetud pirnipoolikud taldrikule. Vajadusel lõika need alt siledaks, et taldrikul paigal püsiksid, ja täida singivahuga. Võid kasutada tordipritsi. Kaunista maitserohelisega. Serveeri eelroaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee