Kalatoitude retseptid

Roogudeta kalapihvid 

Toidutare, 9. märts 2005, 20:17
Lõhepihvid tomatikastmega.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g lõhefilee
2 viilu röstsai
1 tk Sibul
Petersell
sool
Must pipar
0.5 dl nisujahu
3 sl õli
1 sl *õli
1 tk Sibul
1 dl vesi või apelsinimahl
500 g passeeritud tomatipüree
2 tl suhkur
sool
Must pipar
2 tk väike marineeritud kurk
mustad oliivid

Valmistamine
Nopi kalafileest rood välja. Tükelda filee. Rösti saiaviilud ja tükelda. Koori ning tükelda sibul. Pane tükeldatud lõhefilee, sibul, röstsai, petersell, sool ja pipar köögikombaini ning sega ühtlaseks tainaks. Tee tainast väikesed pihvid ja veereta neid nisujahus. Prae pannil õlis. Valmista kaste: koori sibul ja haki peeneks ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa vesi või apelsinimahl ja tomatipüree. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Tükelda marineeritud kurgid ja oliivid ning lisa kastmesse. Kui kalapihvid on vahepeal jahtunud, siis kuumuta neid ning serveeri kastme ja keedetud kartulitega. Igale portsjonile võib lisada ka lusikatäie hapukoort. Passeeritud (kergelt läbipraetud) tomatipüree asemel võib võtta purgi kooritud konservtomateid, need puruks pressida ja pannil kergelt läbi kuumutada. Retsept on arvestatud neljale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee