Kõrvitsa-suitsupeekoni risoto
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g tükeldatud kõrvits
7.5 dl kanapuljong
2 sl õli
2 tk suur sibul
2 küünt Küüslauk
2.5 dl Risotoriis
0.5 dl valge kuiv vein
2 sl parmesani v. muud kõvat juustu
2 sl hakitud petersell
0.5 tl sool
0.25 tl Valge pipar
300 g suitsupeekon või sink
Valmistamine
Hauta kõrvits nõrgal kuumusel kaane all pehmeks. Prae õlis hakitud sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit. Lisa riis. Kalla pidevalt segades juurde vein ja vähehaaval kuum puljong. Sega juurde kõrvitsapüree ning hauta pehmeks. Tõsta tulelt ja lisa riivitud parmesani juust, petersell, sool, pipar ning eelnevalt pruunistatud peekon. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Kommentaarid (0)