Itaalia köök

Kõrvitsa-suitsupeekoni risoto 

Toidutare, 26. september 2009, 07:57
Kõrvitsa-suitsupeekoni risotto Jaan Heinmaa
Kõrvits annab risotole värvi ja maitset.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g tükeldatud kõrvits
7.5 dl kanapuljong
2 sl õli
2 tk suur sibul
2 küünt Küüslauk
2.5 dl Risotoriis
0.5 dl valge kuiv vein
2 sl parmesani v. muud kõvat juustu
2 sl hakitud petersell
0.5 tl sool
0.25 tl Valge pipar
300 g suitsupeekon või sink

Valmistamine
Hauta kõrvits nõrgal kuumusel kaane all pehmeks. Prae õlis hakitud sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit. Lisa riis. Kalla pidevalt segades juurde vein ja vähehaaval kuum puljong. Sega juurde kõrvitsapüree ning hauta pehmeks. Tõsta tulelt ja lisa riivitud parmesani juust, petersell, sool, pipar ning eelnevalt pruunistatud peekon. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee