Itaalia köök

Kõrvitsa-suitsupeekoni risoto 

Toidutare, 26. september 2009, 07:57
Kõrvitsa-suitsupeekoni risottoFoto: Jaan Heinmaa
Kõrvits annab risotole värvi ja maitset.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g tükeldatud kõrvits
7.5 dl kanapuljong
2 sl õli
2 tk suur sibul
2 küünt Küüslauk
2.5 dl Risotoriis
0.5 dl valge kuiv vein
2 sl parmesani v. muud kõvat juustu
2 sl hakitud petersell
0.5 tl sool
0.25 tl Valge pipar
300 g suitsupeekon või sink

Valmistamine
Hauta kõrvits nõrgal kuumusel kaane all pehmeks. Prae õlis hakitud sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit. Lisa riis. Kalla pidevalt segades juurde vein ja vähehaaval kuum puljong. Sega juurde kõrvitsapüree ning hauta pehmeks. Tõsta tulelt ja lisa riivitud parmesani juust, petersell, sool, pipar ning eelnevalt pruunistatud peekon. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.