Lambaliha retseptid

Hea pilaff (2)

Toidutare, 28. märts 2011, 05:49
Pilaff IIFoto: Jaan Heinmaa
Pilaff vajab hautamiseks veidi aega ja pealepassimist, et riis roa leemed endasse jõuaks tõmmata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 sl õli
600 g lambaliha
2 tk Sibul
Must pipar
250 g pikateraline riis
2 tl Pune (kuivatatud)
3 sl tomatipüree
1 tk sidruni riivitud koor ja mahl
9 dl kanapuljong
2 sl hakitud petersell
sool

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Sega juurde riis ja pune. Sega omavahel kuum puljong, sidruni koor ja mahl ning tomatipüree. Kalla segu ülejäänud ainete hulka. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal puljongit. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja vähese koguse suhkruga.