Lambaliha retseptid

Hea pilaff (2)

Toidutare, 28. märts 2011, 05:49
Pilaff IIFoto: Jaan Heinmaa
Pilaff vajab hautamiseks veidi aega ja pealepassimist, et riis roa leemed endasse jõuaks tõmmata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 sl õli
600 g lambaliha
2 tk Sibul
Must pipar
250 g pikateraline riis
2 tl Pune (kuivatatud)
3 sl tomatipüree
1 tk sidruni riivitud koor ja mahl
9 dl kanapuljong
2 sl hakitud petersell
sool

Valmistamine
Lõika liha kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Sega juurde riis ja pune. Sega omavahel kuum puljong, sidruni koor ja mahl ning tomatipüree. Kalla segu ülejäänud ainete hulka. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal puljongit. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja vähese koguse suhkruga.

2 KOMMENTAARI

t
Tädi 25. september 2019, 11:00
Sidrun???? Liha vedelikus pehmeks keeta??? Saab ka lihtsamalt! Valmistan pilaffi keraamilises ahjupotis. Pruunista liha pannil, maitsesta ja pane po...
(loe edasi)
k
Kati 31. märts 2019, 18:19
Sidruni kogus on küll poole võrra liialdatud. Panun pool kogust ja ikka lööb hapu maitse üle. Lisaks tuleb liha enne vedelikus pehmeks keeta ja alles siis lisada riis. Muidu satud olukorda, kus riis on valmis ja liha veel mitte. Korjasin lihatükid välja ja panin eraldi hauduma...