Vene köök

Seljanka II 

Toidutare, 21. märts 2011, 11:33
Foto: Jaan Heinmaa
Seljanka on üks eestlaste lemmiksuppidest. Kui sul on eelmisest söögikorrast jäänud järele looma- või kanaliha, keeda seljankat. Seekord ilma neerude ja viineriteta. Eriti maitsev saab supp marineeritud seentega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk suurem sibul
2 sl õli
200 g looma- või sealiha
150 g suitsuvorst
100 g kanaliha
1 l vesi
2 tk lihapuljongikuubik
1 purk purustatud tomatid
1.5 sl nisujahu
8 tk must oliiv
3 tk hapu või marineeritud kurk
1 dl kurgimarinaad
1 leht Loorber
5 tera Must pipar
Aedtill
0.5 tl Tüümian
3 küünt Küüslauk
sool
jahvatatud must pipar
1 sl (marineeritud kapparid)
1 dl (marineeritud seened)
0.5 tl Paprika (jahvatatud)

Valmistamine
Haki sibulad ja kuumuta paksupõhjalises potis õlis. Lisa tükeldatud lihad ja vorst. Kuumuta 10 minutit segades, siis lisa keev vesi, puljongikuubikud, loorberileht ja pipraterad. Hauta kaane all 15-20 minutit. Sega purustatud tomatid jahuga ja kuumuta eraldi väikeses kastrulis paar minutit. Lisa supile koos tükeldatud kurgi ja ülejäänud ainetega. Hauta veel 5 minutit, siis tõsta pliidilt, kata kaanega ja lase 5 minutit maitsestuda. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale. Serveeri koos hapukoore ja sidruniviiluga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee