Vene köök

Rassolnik 

Toidutare, 14. märts 2011, 06:33
Rassolnik IIFoto: Jaan Heinmaa
Vene köögist pärit köögivilja-tangusupp hapukurgi ja rohke lihaga on kui prae eest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g kondiga liha (vasika- või loomaliha)
1.5 l vesi
1 dl odrakruubid või tangud
3 tk Porgand
6 tk kartul
3 tk Hapukurk
7 tera Must pipar
1 leht Loorber
Sidrunipipar
Aroomisool
Aedtill
hapukoor
0.5 tk Sibul
Õli-võisegu (praadimiseks)

Valmistamine
1. Pane lihatükk potti veega keema koos külma rohke vee all pestud tangudega. Samal ajal puhasta ja tükelda porgandid ning kartulid kuubikuteks. Porgandid ja sibulad prae kergelt või-õlisegus läbi.2. Haki kurk ja pane koos marinaadiga eraldi väikeses potis keema. 2. Tõsta liha supist välja ja tükelda see.3. Lisa supileemesse tükeldatud kartulid ja keeda pehmeks. Nüüd lisa sibul-porgand ja keedetud hapukurgid. Kuumuta korraks läbi. Viimaks sega supile hulka ka tükeldatud liha. Maitsesta loorberilehe, sidrunipipra ja aroomisoolaga. Kuumuta veel kord suppi keemiseni, vajadusel lisa maitseaineid. Supp peaks tulema paks ja hapukas. Raputa peale värsket hakitud tilli ning serveeri hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee