Küpsetised

Ananassi ja kirsi tagurpidipirukas 

Toidutare, 3. detsember 2008, 08:58
Ananassi ja kirsi tagurpidipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Väga dekoratiivne ja mahlane tagurpidipirukas sobib hästi kohvilauale.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g Või
2 dl suhkur
2 tk muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
2.25 dl jahu
TÄIDIS
1 dl fariinsuhkur
8 rõngast kompotiananass
1 dl kompotikirsid
50 g või

Valmistamine
Kurna puuviljad. Sulata või ja fariinsuhkur ning kalla segu sileda põhjaga 24 cm läbimõõduga koogivormi. Pane ananassirõngad ja kirsid vormi põhjale. Vahusta või ja suhkur, lisa munad. Lisa omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning kalla tainas vormi. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit. Kummuta pirukas soojalt taldrikule.