Küpsetised

Beseekattega rabarberipirukas 

Toidutare, 1. märts 2005, 23:05
Õrn ja õhuline beseekate teeb sellest pirukast paljude lemmiku. Täidises võid kasutada ka marju või õunu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g või
2 sl suhkur
2 tk munakollane
2 dl jahu
1 sl kartulijahu
500 g *rabarberitükid
1 dl suhkur
2 sl vesi
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tk *munavalge
4 sl tuhksuhkur
2 sl mandlilaastud

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Pane potti rabarberitükid, vesi ja suhkur ning keeda nii kaua, kuni rabarber on pehmenenud. Maitsesta kaneeliga. Vala rabarberisegu tainapõhjale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval tuhksuhkur. Tõsta segu rabarberimassile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 175°C juures veel 10 minutit, kuni besee muutub kuldseks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee