Beseekattega rabarberipirukas
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
100 g või
2 sl suhkur
2 tk munakollane
2 dl jahu
1 sl kartulijahu
500 g *rabarberitükid
1 dl suhkur
2 sl vesi
1 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tk *munavalge
4 sl tuhksuhkur
2 sl mandlilaastud
Valmistamine
Vahusta või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega omavahel jahu ja kartulijahu ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Pane potti rabarberitükid, vesi ja suhkur ning keeda nii kaua, kuni rabarber on pehmenenud. Maitsesta kaneeliga. Vala rabarberisegu tainapõhjale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vähehaaval tuhksuhkur. Tõsta segu rabarberimassile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta ahjus 175°C juures veel 10 minutit, kuni besee muutub kuldseks.
Kommentaarid (0)