Küpsetised

Vanaema rabarberipirukas 

Toidutare, 21. märts 2011, 11:48
Vanaema rabarberipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev pirukas valmib kiirelt ja vähese vaevaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
3 dl Jahu
1 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
350 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 spl Suhkur
KATE
2 tk Muna
3 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna ja vahusta veel. Lisa nüüd jahuga segatud küpsetuspulber ja sega tainas hästi läbi. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 28-cm läbimõõduga koogivormi.Tükelda rabarberid, sega need suhkru ja kaneeliga ja kata tainas rabarberiseguga.Katte valmistamiseks sega toiduianed omavahel ning vala koogile. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli selle küpsust puutiku abil. Lase jahtuda ja lõika kook lahti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee