Küpsetised

Kohupiimapirukas II 

Toidutare, 5. jaanuar 2009, 10:48
Kohupiimapirukas II Jaan Heinmaa
Krõbeda põhjaga kohupiimapirukas maitseb hästi jahtunult. Soovi korral võid juurde pakkuda marjakastet.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3.5 dl jahu
4 sl sulatatud või
1 tl Küpsetuspulber
2 tk munakollane
2 sl sidrunimahl
2.5 sl külm vesi
TÄIDIS
2 sl jahu
2 sl kohvikoor
3 tk munakollane
2 dl suhkur
2.5 dl hapukoor
1 sl sulatatud või
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl kohupiim

Valmistamine
Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa sulatatud või, munakollased ja sidrunimahla-vee segu. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning äärtele. Sega kohupiim, vanillsuhkur, jahu ja kohvikoor. Vahusta munakollased suhkruga, lisa sulavõi ja sega kohupiima hulka. Sega juurde hapukoor ning kalla segu tainale. Küpseta pirukat 175°C juures ahjus 45 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee