Prantsuse köök

Prantsuse külapatee 

Toidutare, 28. oktoober 2008, 09:11
Prantsuse külapateeFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse külapatee ehk ahjus küpsetatud pasteet.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g veise hakkliha
200 g sea hakkliha
150 g veise maks
2.5 tk saiaviil
2 dl vahukoor
1 sl õli
1 tk hakitud sibul
3 küünt hakitud küüslauk
2 tl kuivatatud tüümian
100 g Anšoovis
2 sl Dijoni sinep
0.5 dl brändi
sool
Must pipar
200 g toorsuitsupeekon

Valmistamine
Murenda sai ja sega vahukoorega. Kuumuta sibulat ja tüümiani pannil õlis, lisa koos anšoovisega saia-vahukooresegule ning sega saumikseriga läbi. Lisa ka hakkliha, maks ja maitseained, töötle saumikseriga ühtlaseks. Vooderda üks piklik pateevorm või kaks väikest ümmargust ahjuvormi seest peekoniviiludega nii, et osa neist jääb üle vormi ääre. Vala hakkmass vormi ning keera peekoniviilud roa peale. Küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit, seejärel veel 150°C juures 30 minutit. Võta ahjust ja vala ära küpsemise ajal tekkinud vedelik. Aseta vormi peale raskus ja lase jahtuda. Jahtunult pane päevaks külma. Serveeri viilutatuna külmlaual koos rohelise salati, leiva ja soolakurgiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee