Lõunasöögi retseptid

Peekonisse keeratud hakkliharullid 

Toidutare, 27. august 2009, 07:39
Peekonisse keeratud hakkliharullidFoto: Jaan Heinmaa
Suitsupeekonisse keeratud hakkliharullid on tõeliselt hõrk suutäis, mis ühendab endas mahlakust ja mõnusat suitsumaitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g kodune hakkliha (sea ja veise seguhakkliha)
1 sl toiduõli
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk muna
100 g toorsuitsupeekon
sool
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta kastrulis õli ning pruunista selles peenestatud sibul ja küüslauk. Jahuta ja sega hakklihaga, maitsesta soola-pipraga, sega hulka muna. Klopi mass ühtalseks. Vormi saadud massist ühtlased rullid ning keera nende ümber peekoniviilud. Prae pannil igalt poolt kuldpruuniks ning pane seejärel ahju 175°C juurde järelküpsema. Serveeri värske salati, riisi või kartulite ja meelepärase kastmega.