Lõunasöögi retseptid

Pikkpoiss munatäidisega 

Toidutare, 22. veebruar 2009, 22:22
Pikkpoiss munatäidisega Jaan Heinmaa
Keedetud munadega täidetud pikkpoiss.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g sea hakkliha
200 g veise hakkliha
2 tk hakitud sibul
1 tk muna
2 tk saiaviil
2 dl soe puljong või piim
Must pipar
sool
4 tk keedetud muna

Valmistamine
Leota saiaviile piimas või puljongis 5-10 minutit, pigista kuivaks. Sega hakkliha sibula, muna ja saiaga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pool segust pikergusse ahjuvormi. Aseta ridamisi peale keedetud munad ning seejärel teine pool hakklihasegust. Küpseta ahjus 160°C juures 1-1,5 tundi. Kata pikkpoiss küpsemise algul fooliumiga. Võta see ära paarkümmend minutit enne valmimist, et päts ka pealt pruunistuks. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee