Saksa piprajänesFoto: Jaan Heinmaa
Ulukiliha retseptid
16. detsember 2008, 11:05

Saksa piprajänes

Vürtsikas pajaroog jänesest.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg jänes
200 g soolatud sealiha
2 tk Porgand
2 tk Sibul
2 sl purustatud must pipar
2 lehte Loorber
2 dl veiniäädikas
vesi

Valmistamine
Tükelda jänes, köögivili ja peekon. Maitsesta jäneseliha rohke musta pipraga. Kuumuta pannil peekoniviile ning pruunista tekkinud rasvas jäneselihatükid. Pane liha potti, lisa tükeldatud köögiviljad, loorber ja veiniäädikas. Kalla juurde nii palju vett, et liha oleks kaetud. Pane kaas peale ning hauta madalal kuumusel 1 tund või kuni liha on pehme. Kui soovid valmistada kastet, kurna praeleem ja paksenda kastmepaksendajaga. Lisa 3 dl koort ning vajadusel maitsesta soola-pipraga. Serveeri koos keedetud kartulite ja marineeritud peediga. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.