Ulukiliha retseptid

Ahjus küpsetatud jänes 

Toidutare, 20. detsember 2007, 14:49
Ahjus küpsetatud jänes
Ahjus küpsetatud jänes šokolaadikastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg jänes
100 g sulatatud või
1.5 dl liha- või köögiviljapuljong
2.5 tl Basiilik (kuivatatud)
PRAELEEM
3 dl rõõsk koor
30 g tume šokolaad
sool
Must pipar
1 sl kastmepaksendaja
0.25 tl Cayenne'i pipar

Valmistamine
Pane liha ahjuvormi, kalla peale sulatatud või ja pruunista ahjus 250°C juures 15 minutit. Lisa puljong ja raputa üle basiilikuga. Vähenda kuumus 200°C-ni ning küpseta veel 60-75 minutit või kuni liha on pehme. Küpsetamise ajal kasta liha praeleemega. Kastme valmistamiseks lase leem läbi sõela ning paksenda kastmepaksendajaga. Lisa koor ja šokolaad, soovi korral maitsesta Cayenne´i pipraga. Serveeri koos Hasselbacki kartulitega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee