Ulukiliha retseptid

Veinis hautatud jänes 

Toidutare, 14. oktoober 2011, 05:26
Veinis hautatud jänes Jaan Heinmaa
Veinis hautatud jänes on maitselt mitmekesisem, aga ka küülik maitseb veinis hautatult mahlaselt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg jänes
200 g Porgand
200 g Sibul
100 g Varsseller
1 sl või
2 sl hakitud petersell
3 dl *rõõsk koor
3 dl punane vein
1 sl kastmepaksendaja
1 sl mustsõstratarretis
1 tl sool
0.5 tl Valge pipar

Valmistamine
Lõika jänes tükkideks. Puhasta ja tükelda köögiviljad. Pruunista lihatükid võis, lisa köögivili ning kuumuta suurel tulel 10-15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kalla juurde punane vein. Vähenda pliidikuumust ja hauta kaane all 1 tund. Kastme tegemiseks vala hautamisleem kastrulisse, paksenda jahu või kastmepaksendajaga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni. Seejärel lisa mustsõstratarretis ning maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga. Serveerimiseks tõsta liha vaagnale ning kalla peale kaste, puista üle hakitud peterselliga. Sobib hästi koos ahjukartulite või küüslauguga maitsestatud kartulipüreega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee