Ulukiliha retseptid

Metsseapraad 

Toidutare, 20. detsember 2007, 09:28
Metsseapraad 
Metsseapraad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 kg praetükk noore metssea tagaosast
350 g eestimaine kange sinep
150 g mesi
0.5 dl metsloomafond või kange puljong
30 g metslooma maitseaine
30 g lihapehmendaja (papaiin)

Valmistamine
Sega kokku marinaadiained ja kalla lihale, lase vähemalt paar tundi maitsestuda (kui sa ei kasutanud lihapehmendajat, siis 2-3 päeva). Marinaadile ära soola lisa, sest see kuivatab liha. Küpseta praetükki ahjus 230°C juures 15 minutit. Alanda temperatuur 150°C-ni ning küpseta veel umbes 3 tundi, kuni liha on pehme. Praeleemest saad maitsva kastme, kui lisad sellele sama palju (1:1) rõõska koort, kuumutad keemiseni ja maitsestad soolaga.
Serveeri ahjukartulite ning pohla- ja seenesalatiga.
Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee