Frikadellisupp II
Lõunasöögi retseptid
24. märts 2011, 07:02

Kiirelt valmiv frikadellisupp (1)

Frikadellisupp valmib poole tunniga, kui puljong on varem juba valmis või on seda sügavkülmast võtta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 l Liha- või köögiviljapuljong
2 tk Porgand
3 tk kartul
1 tk Porrulauk
till või petersell
200 g Hakkliha
3 tl Riivsai
sool
Must pipar
1 tk muna
SERVEERIMISEKS
Aedtill
Must leib

Valmistamine
Tükelda porgandid ja porru, kuumuta kergelt õlis. Lase potis lihapuljong keema, lisa kartuliviilud (või -kuubikud), pannilt porgandid ja porru. Jäta kaane alla 10 minutiks tasasele tulele podisema. Samal ajal valmista frikadellimass. Selleks sega kausis hakkliha riivsaia ja munaga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallikesed ning keeda eraldi potis keevas vees need valmis (frikadellid tõusevad pinnale). Tõsta frikadellid supi hulka ja keeda vajadusel veel või kuni köögiviljad on pehmed. Raputa peale tilli ja serveeri koos musta leivakääruga.