HapukapsaboršFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
15. detsember 2008, 09:16

Hapukapsaborš

Hapukapsaborš viineritega on kiire ja hõlbus valmistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g hapukapsas
400 g viiner
1.5 l Lihapuljong
1 tk Sibul
3 tk kartul
2 tk Porgand
4 tk marineeritud peet
3 sl tomatipüree
1 lehte Loorber
5 tera Vürts
2 tl suhkur
1 tl Tüümian
õli
2 tl sool

Valmistamine
Riivi peedid ja porgandid. Vala õli paksupõhjalisse potti ning kuumuta hakitud sibul. Lisa vesi, peedid, hapukapsas ja porgandid. Seejärel lisa puljongikuubikud ning kõik maitseained peale tüümiani ja hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kartulid ja hauta veel 15 minutit. Tükelda viinerid ning tõsta potti. Maitsesta supp tüümianiga, lase veel korraks keema ja serveeri hapukoorega.