Ungari vorstisupp
Ungari köök
23. jaanuar 2008, 14:12

Ungari vorstisupp

Meeldivalt vürtsikas ja suitsumaitseline supp, mille muudavad tõeliselt toitvaks õllevorstikesed.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Harilik sibul
3 küünt Küüslauk
1.5 tl Paprika (jahvatatud)
2 sl õli
5 tk kartul
1.5 l vesi
3 tk loomalihapuljongikuubik
3 sl tomatipasta
5 tera Must pipar
3 sl Pune
või
2 tl Pune (kuivatatud)
2 tk Paprika
500 g õllevorstike
peale hapukoor
hakitud petersell

Valmistamine
Kuumuta potis õli ja prae hakitud sibulat ning küüslauku mõni minut. Lisa paprikapulber ja prae veel veidi. Kalla juurde vesi, kartulikuubikud, puljongikuubikud, ribadeks lõigatud paprika, tomatipasta ja maitseained. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Lisa tükeldatud ja pannil pruunistatud vorstikesed. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri hapukoorega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.