Vene köök

Ungari šampinjonisupp 

Toidutare, 23. jaanuar 2008, 14:06
Ungari šampinjonisupp
Kergelt paprikamaitseline šampinjonisupp maitseb eriti seenesõpradele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 sl või
2 tk suur sibul
500 g Šampinjonid
1 sl Paprika (jahvatatud)
1 sl sojakaste
5 dl kanapuljong
2.5 dl piim
3 sl jahu
1 tl sool
Must pipar
2 sl sidrunimahl
hakitud petersell
hakitud till
1 dl hapukoor

Valmistamine
Sulata potis või ja kuumuta selles hakitud sibulat 5 minutit. Lisa viilutatud šampinjonid ning kuumuta veel 5 minutit. Sega juurde paprikapulber, sojakaste ja puljong. Keeda 15 minutit. Sega väikeses kausis jahu ja piim. Lisa supile pidevalt segades, kuni supp pakseneb. Keeda veel 15 minutit. Maitsesta soola, pipra, sidrunimahla, hakitud peterselli, tilli ja hapukoorega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.