Kiudainerikkad toidud
23. veebruar 2012, 12:22

Parim kapsapirukas (2)

Üks parematest kapsapirukatest läbi aegade.

Koostisosad
250 g Või
250 g kohupiim või kodujuust
5.25 dl jahu
0.5 tl sool
1 tl suhkur
200 g juust
1.5 kg Valge peakapsas
4 tk muna
2 dl hapukoor
1 tl sool
1 tl suhkur
hakitud till

Valmistamine
Sega kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks, pane see veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ning hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit.