Küpsetised

Pähkli-brokoli-porgandipirukas 

Toidutare, 21. veebruar 2005, 21:12
Värviline ja maitsev pirukas on ühtmoodi hea nii sooja kui ka külmana.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2.5 dl jahu
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
0.25 tl Cayenne'i pipar
125 g või
50 g hakitud kreeka pähklid
50 g riivjuust
1 tk munakollane
2 sl külm vesi
225 g *brokoliõisikud
125 g väikesed porgandid
1.5 dl kohvikoor
2 sl piim
3 tk muna
1.5 dl riivjuust
riivitud muskaatpähkel
1.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
25 g kreeka pähkel

Valmistamine
Sõelu kaussi jahu, lisa maitseained ja näpi sisse või. Lisa pähklid ja juust. Sega omavahel munakollane ja vesi ning lisa tainasegule. Sega ühtlane tainas. Rulli ümmarguseks kettaks, tõsta võitatud 26 cm läbimõõduga vormi ja pane natukeseks külma. Eemalda brokolivarred ning viiluta porgandid. Keeda köögivilju 1 minut, nõruta, loputa külma veega ja kalla tainale. Sega omavahel koor, piim, munad, juust ja muskaatpähkel. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu köögiviljadele, puista üle pähklitega. Küpseta ahjus 200°C juures 30-40 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee