Kalatoitude retseptid

Kalamehe pirukas suitsukalast 

Toidutare, 12. detsember 2008, 09:16
Kalamehe pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kalamehe pirukat on lihtne valmistada. Konservkala võid asendada värske või suitsutatud kalaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g või
1.5 dl riivjuust
3 dl jahu
0.5 dl vesi
100 g *peekon
1 sl õli
1 tk Porrulauk
200 g tuunikala õlis
1.5 dl piim
3 tk muna
hakitud petersell
1 dl riivjuust
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Sega pehme või, riivjuust, jahu ja vesi ühtlaseks tainaks. Pintselda 26 cm läbimõõduga vormi õliga ja suru tainas vormi põhja ning äärtele. Kuumuta pannil õli, pruunista selles ribadeks lõigatud peekon ja porrurõngad. Tõsta segu tainale ja lao peale tuunikalatükid. Sega omavahel piim, munad, hakitud petersell, pool riivjuustust ning sool ja pipar. Kalla segu tainale ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee