Kalamehe pirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
12. detsember 2008, 09:16

Kalamehe pirukas suitsukalast

Kalamehe pirukat on lihtne valmistada. Konservkala võid asendada värske või suitsutatud kalaga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g või
1.5 dl riivjuust
3 dl jahu
0.5 dl vesi
100 g *peekon
1 sl õli
1 tk Porrulauk
200 g tuunikala õlis
1.5 dl piim
3 tk muna
hakitud petersell
1 dl riivjuust
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar

Valmistamine
Sega pehme või, riivjuust, jahu ja vesi ühtlaseks tainaks. Pintselda 26 cm läbimõõduga vormi õliga ja suru tainas vormi põhja ning äärtele. Kuumuta pannil õli, pruunista selles ribadeks lõigatud peekon ja porrurõngad. Tõsta segu tainale ja lao peale tuunikalatükid. Sega omavahel piim, munad, hakitud petersell, pool riivjuustust ning sool ja pipar. Kalla segu tainale ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.